پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول برنامه کنترل ایدز و بیماری های رفتاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: قشر جوان به دلیل احساسی بودن، قرار گرفتن در سن بلوغ، توجه کمتر به خود و ناآگاهی نسبت به رفتارهای پرخطر بیشتر در معرض عفونت و ابتلا به بیماری ایدز و دیگر بیماری های رفتاری قرار دارند.

کارشناس مسئول برنامه کنترل ایدز و بیماری های رفتاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: قشر جوان به دلیل احساسی بودن، قرار گرفتن در سن بلوغ، توجه کمتر به خود و ناآگاهی نسبت به رفتارهای پرخطر بیشتر در معرض عفونت و ابتلا به بیماری ایدز و دیگر بیماری های رفتاری قرار دارند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، سید حسن فقیهی افزود: آموزش و اطلاع‌رسانی در قشر نوجوان و جوان اهمیت زیادی دارد، این گروه آموزش‌پذیر هستند و از آموزش استقبال می‌کنند و آماده‌اند که پیام‌آوران جلوگیری از بیماری‌های رفتاری در جامعه باشند.


وی بیان کرد: طبق آخرین آمار منتشر شده از وزارت متبوع تا ابتدای دی‌ماه سال گذشته حدود ۳۶ هزار و ۵۷۱ مورد ابتلا به بیماری اچ ای وی(ایدز) در کشور  تشخیص داده شده که ۵۰ درصد آن در گروه سنی ۲۱ تا ۳۵ سال اتفاق افتاده است.


کارشناس مسئول برنامه کنترل ایدز و بیماری های رفتاری معاونت بهداشتی استان با بیان اینکه حدود 40 درصد مبتلایان به ایدز شناسایی شده اند؛ ادامه داد: حدود60 درصد از مبتلایان هنوز از وضعیت خود آگاهی ندارند.


وی ابراز داشت: شاخص‌ها نشان می‌دهند که ما این موارد را دیر شناسایی می‌کنیم و به همین دلیل احتمال اینکه افراد ۲۱ تا ۳۵ ساله در سنین نوجوانی به این بیماری مبتلا شده باشند، وجود دارد.


وی اضافه کرد: همچنین بیشتر موارد ابتلا به اچ آی وی(ایدز) در سنین کمتر از ۱۵ سال و به دلیل انتقال از مادر به کودک ایجاد می شود.


فقیهی با اشاره به اینکه طبق برنامه چهارم استراتژیک کنترل ایدز در کشور، ۱۱ استراتژی وجود دارد و اطلاع رسانی و آموزش به جوانان و نوجوانان محور اصلی این فعالیت‌ها است، عنوان کرد: به همین منظور آموزش و کسب مهارت توسط نوجوانان و جوانان درباره شناخت این بیماری و چگونگی پیشگیری از ابتلا به آنها در دستور کار کمیته کشوری  قرار گرفته است.


 وی یادآور شد: یکی از مهمترین اهداف برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدز تا پایان سال ۹۸ این است که ۷۰ درصد دانش آموزان، آموزش‌های لازم را در این زمینه کسب کنند و علاوه بر این در سطح کشور بین وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، هلال احمر و وزارت علوم و سازمان بهزیستی نیز تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده است.


وی در پایان با عنوان اینکه با اطلاع رسانی و آموزش به موقع نوجوانان و جوانان، می توانند به عنوان مربی، این دانسته‌ها را به همسالان خود منتقل کنند، خاطر نشان کرد: برنامه های آموزش و پیشگیری در استان ما به خوبی در حال اجراست و همکاری و هماهنگی بین سازمان های درگیر تاکنون بسیار مطلوب بوده است.5